Neoweb.nl

Opwarming gaat honderden mensen het leven kosten

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sciencemike

  • **
  • 93
  • +7/-0
  • Gender: Male
Opwarming gaat honderden mensen het leven kosten
« on: September 17, 2008, 10:12:27 AM »
AMSTERDAM - In Nederland zullen de komende decennia honderden mensen overlijden door hogere temperaturen en stijgt het aantal mensen met huidkanker enorm. Dat concludeert het AD woensdag uit een onderzoeksrapport van enkele ziekenhuizen en wetenschappelijke instellingen dat woensdag uitkomt.

De ziekte van Lyme, die men op kan lopen via tekenbeten, kent in de komende jaren ook een grote toename, aldus de krant. Oudere mensen lopen een verhoogd risico bij de hittegolven die Nederland gaan teisteren.

Het onderzoek is gedaan door de Universiteit Maastricht, het RIVM en het Milieu- en Natuurplanbureau. Zij onderzochten de invloed van de klimaatveranderingen op de gezondheid van Nederlanders.

"We hopen dat ons rapport mensen wakker schudt, dat de overheid zich realiseert dat er nieuwe gezondheidsrisico's zijn, dat dingen gaan veranderen. En we hopen dat er geld beschikbaar komt voor verder onderzoek", zegt een van de onderzoekers in de ochtendkrant. "De urgentie is tot de meeste mensen nog niet doorgedrongen."

bron: nu.nl

Gedragsverandering bij de bevolking is noodzakelijk, denken de onderzoekers. "En de gezondheidszorg moet ingesteld zijn op wat eraan komt."
michael