Neoweb.nl

Almere wil culturele hoofdstad worden

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mjkamminga

  • *
  • 48
  • +3/-0
Almere wil culturele hoofdstad worden
« on: October 13, 2009, 10:30:49 AM »
Almere wil culturele hoofdstad worden
De gemeente Almere wil dolgraag culturele hoofdstad van Europa worden in 2018 en steekt alvast 1,5 miljoen euro in propagandamateriaal. Dat zei vanavond Nico van Duijn, raadslid voor Leefbaar Almere.

Van Duijn vindt het overigens belachelijk dat er zoveel geld in een dergelijk initiatief wordt gestopt. “Er is geen geld voor een nieuw zwembad in Almere en hiervoor worden wel financiën vrijgemaakt. Ik maak me er zo kwaad over omdat Almere voor die uitverkiezing tot culturele hoofdstad moet concurreren met steden als Den Haag, Maastricht en Utrecht. Dat is een kansloze missie. Wat denk je dat die steden voor culturele voorzieningen hebben in vergelijking met Almere?’

De nominatie voor de culturele hoofdstad van Europa vindt plaats in 2013. De gemeente Almere beslist een jaar eerder of de stad definitief wil meedoen.

Marcel Kolder van de Projectgroep Almere 2018, die samen met anderen de bevolking van Almere warm wil krijgen om culturele hoofdstaf van Europa te worden, is verheugd dat de gemeente de 1,5 miljoen euro beschikbaar wil stellen. “Ik wist het zelf nog niet. Dit gaat de goede kant op.”, zegt hij.

Hij bestrijdt dat Almere, kijkend naar de andere gegadigden, bij voorbaat kansloos is. “We zoeken het niet zozeer in grote gebouwen”, zegt hij. “Natuurlijk, je moet minimaal een schouwburg en een museum hebben. Daarnaast willen we benadrukken dat we een creatieve new town zijn, een jonge stad, waar in 1976 de eerste bewoners naartoe kwamen. We willen ook de bevolking erbij betrekken, talent uit buurten erbij halen. En we hebben veel talent. Ook op deze manier heb je cultuur, alleen anders ingevuld.”

Bron: Telegraaf.nl

Zie ook:
http://www.almere.nl/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Almere

Offline sander_h

  • *
  • 3
  • +0/-0
Re:Almere wil culturele hoofdstad worden
« Reply #1 on: October 24, 2010, 10:53:36 PM »
Ik ben benieuwd of dat gaat lukken..
Vooral nadat Almere tot lelijkste stad van Nederland is verkozen!

Gr, Sander
___________
« Last Edit: October 26, 2010, 12:48:36 PM by Robert »

Re:Almere wil culturele hoofdstad worden
« Reply #2 on: March 15, 2011, 07:52:32 PM »
Als Almere inderdaad culturele hoofdstad wil worden moet er op verscheidene gebieden worden gesleuteld. Zo moet er bij voorbeel aan marketing worden gedaan, en zou er misschien goed geinvesteerd worden in professionele geur marketing. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in achtergrondmuziek en geur- marketing, in advertentiebureaus etc.. Almere moet op de kaart worden geplaatst!
« Last Edit: March 26, 2011, 06:05:19 PM by SjaakdeBakker »