Neoweb.nl

Eerste 'open source-film' online

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

  • *****
  • 408
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Eerste 'open source-film' online
« on: May 24, 2006, 09:17:13 AM »
Eerste 'open source-film' online
 
bron:planet.nl
 
(ANP) De eerste 'open film' is een feit. 3D-ontwikkelaar Ton Roosendaal verzorgde de productie geheel met zogenoemde open-source software.
Deze programmatuur is gratis te verkrijgen en kan door iedereen verder worden ontwikkeld. Voor de korte animatiefilm 'Elephants Dream' zijn stemmen gebruikt van acteurs Tygo Gernandt en Cas Jansen.

De driedimensionale film vertelt het verhaal van Emo en Proof, twee mannen met verschillende visies op de surrealistische wereld waarin ze leven. De kijker wordt meegenomen op een reis door die wereld, die bestaat uit vreemde apparatuur en machines die elk een eigen leven leiden.

Honderden mensen uit verschillende landen werken actief mee aan de ontwikkeling van het softwarepakket Blender, waarmee de film is gemaakt. Zes artiesten werden uitgenodigd in Amsterdam om aan de film te werken, zij brachten zeven maanden door in de studio. De totale kosten van de productie waren 150.000 euro.

Elephants Dream is gratis te bekijken op Elephantsdream.org.

links:
http://www.elephantsdream.org/
http://www.blender.org

Blender is the open source software for 3D modeling, animation, rendering, post-production, interactive creation and playback.