Neoweb.nl

Man laat lampje en camera in oogkas implanteren

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.158
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Man laat lampje en camera in oogkas implanteren
« on: April 22, 2009, 08:32:00 AM »
Man laat lampje in oogkas implanteren
AMSTERDAM - De CAnadese filmmaker Rob Spence heeft met succes een LED lichtje in zijn kunstoog laten implanteren. Het is volgens hem de eerste stap naar de installatie van een filmcamera in zijn oogkas.
 
Het lampje is in het kunstoog van de filmmaker gemonteerd door de Amerikaanse wetenschapper Kosta Grammatis.

Op dit moment heeft het rode lichtje geen functie. Maar het is de bedoeling dat er binnenkort ook een kleine filmcamera in het oog van Spence wordt geïmplanteerd.
Het LED lampje moet dan voor licht zorgen bij filmopnames in het donker. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC.

Oog kwijt door ongeluk
Spence en Grammatis zijn sinds vorig jaar bezig met hun project ‘Eyeborg’. Ze hopen voor het eerst filmbeelden te schieten vanuit het persoonlijk zichtveld van een mens.

Spence verloor zijn oog als kind bij een ongeluk en heeft al langer de wens om een camera in zijn oog te installeren. “Als je een oog verliest en er zit een gat in je oogkas, waarom zou je er dan geen camera in stoppen?”, aldus de filmmaker.

De installatie van het lampje is een belangrijke eerste stap in het project, omdat ook de batterij van het apparaat volledig in het kunstoog is weggewerkt. Mogelijk kan de filmcamera worden aangesloten op dezelfde batterij.

Proefmodellen
“We hebben nu gedemonstreerd dat het in principe mogelijk is om elektronica in een kunstoog te verwerken”, aldus Kosta Grammatis, die het technische gedeelte van het project voor zijn rekening neemt. “Er zitten al enkele proefmodellen van de uiteindelijke filmcamera in de pijplijn.”

bron NU.nl 

zie ook:
http://www.iamkosta.org/kfolio/
http://abcnews.go.com/Technology/AheadoftheCurve/story?id=7279999&page=1
http://www.eyeborgblog.com/