Neoweb.nl

Voortaan minder Grammy's uitgereikt

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mjkamminga

  • *
  • 48
  • +3/-0
Voortaan minder Grammy's uitgereikt
« on: April 07, 2011, 02:13:00 PM »
Volgend jaar worden niet 109 maar 78 Grammy Awards uitgereikt. Dat heeft de National Academy of Recording Arts and Sciences, de organisatie achter de Grammy's, woensdag (5-4-2011) besloten.

Een aantal categorieën wordt geschrapt en dames en heren nemen het voortaan tegen elkaar op.

Zo is er voortaan geen Grammy meer voor beste rap optreden van een duo of groep en wordt ook de Grammy voor beste traditionele gospelgroep niet meer uitgereikt.

Het schrappen van de categorieën houdt niet in dat die muzikanten niet meer in aanmerking komen voor de prestigieuze muziekprijs, ze moeten echter meedingen in andere, meer algemene categorieën.

Lat omhoog
"De lat voor het ontvangen van een Grammy gaat omhoog", concludeert de hoogste baas van de National Academy of Recording Arts and Sciences. "We hebben het hier over de meest prestigieuze prijzen en de lat om die te ontvangen hoort hoog te liggen."

In een aantal categorieën gaan mannen en vrouwen het tegen elkaar opnemen. Voorheen waren er voor pop-, r&b- en countryartiesten aparte Grammy's voor dames en heren, zij strijden nu om een felbegeerd beeldje. "Een goede zanger is een goede zanger. Het geslacht maakt geen verschil als iemand die zangtalent heeft op zijn of haar top presteert."

Bron: nu.nl