Neoweb.nl

Murata demonstreert fietsende robot

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jorisegmond

  • *
  • 35
  • +0/-0
Murata demonstreert fietsende robot
« on: January 18, 2012, 09:50:15 AM »
Murata demonstreert fietsende robot
Het Japanse bedrijf Murata heeft op de CES in Las Vegas zijn fietsende robot 'Murata Boy' gedemonstreerd. De robot met gyroscoop is in staat om over een smalle richel te fietsen en zou een snelheid van 2 kilometer per uur kunnen halen.

De Murata Boy dient als showmodel voor de verschillende onderdelen die Murata levert voor uiteenlopende elektronische producten, zoals televisies, smart meters en automotive systemen. Om in balans te blijven tijdens stilstand en tijdens het langzaam rijden, gebruikt de robot een gyroscoop. Met een lichte tik is hij echter uit balans te brengen. Murata Boy kan vooruit- en achteruitrijden en zijn hoofd bewegen.

Verder zijn diverse sensoren aanwezig voor de werking van de fietsende robotjongen. Zo is er een sensor die hobbels kan detecteren en een die met behulp van ultrasoon geluid obstakels kan waarnemen. De fietsende mensmachine kan verder met pc's, tablets en mobiele telefoons communiceren, en er is een speaker aanwezig om geluid te produceren.

Murata Boy is niet nieuw; het bedrijf werkt er al sinds 2006 aan, maar buiten Japan wordt hij niet vaak gedemonstreerd. Er is ook een vrouwelijke versie, die op een eenwieler fietst, Murata Girl, maar die was niet aanwezig op de CES.

bron:tweakers.net