Neoweb.nl

Robots moeten Iraakse opstandelingen te lijf gaan

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mansan

 • *
 • 36
 • +12/-1
 • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Robots moeten Iraakse opstandelingen te lijf gaan
« on: January 26, 2005, 05:46:45 PM »
Het Amerikaanse leger gaat in maart of april achttien robotkrijgers met afstandsbediening naar Irak sturen. De vechtmachines zullen er de strijd aanbinden met de opstandelingen.

De Amerikaanse Terminators of Robocops luisteren naar de naam SWORDS, een letterwoord voor Special Weapons Observation Reconnaissance Detection Systems. Zij werden ontwikkeld door een klein bedrijf uit Massachusetts, dat daarmee grote kleppers uit het militair-industriële apparaat als Lockheed Martin en General Dynamics met een lengte van enkele jaren klopt. Aangezien de beruchte Carlyle Company van onder anderen ex-CIA-baas Frank Carlucci, George Bush senior en John Major bij de ontwikkeling is betrokken, zal het "kleine bedrijf" waarvan sprake toch niet zo klein zijn.

De robots zijn ongeveer drie voet (één meter) groot, zijn weersbestendig en uitgerust met een machinegeweer. Zij hebben, in tegenstelling tot de menselijke vechtmachines, geen behoefte aan kledij, voedsel, opleiding, motivatie en -vooral- soldij en pensioen. Functionarissen waarschuwen echter dat de robots wel een en ander kunnen, maar nog niet het soort meedogenloze killers uit de sience-fictionverbeelding of de Hollywoodwereld zijn.


Toch een al bij al interresante gebeurtenis.  Hoe vaak is het niet dat (spijtig genoeg) oorlog bijdraagt tot belangrijke ontwikkelingen in de wetenschap.    Wie weet  wat dit zal opleveren op het gebied van robotica in de nabije toekomst.

Offline dantalion

 • *
 • 5
 • +2/-0
 • Gender: Male
 • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Re: Robots moeten Iraakse opstandelingen te lijf gaan
« Reply #1 on: January 31, 2005, 12:52:58 PM »
Gemengde gevoelens....

leuk dat de wetenschap al zo ver is. Maar wat te denken van de reacties die dit opwekt bij de irakezen? Die zullen amerika dan echt gaan zien als een stelletje fascistische moordenaars, bedenk eens hoe je je zou voelen als nederland belaagd werd door robots met machinegeweren?

Volgens mij was de missie toch een zeer gepassioneerde drang naar het bevrijden van het zielige irakeze volk? Die soldaten zouden zich toch zo goed inleven in de situatie daar? Een robot richt een geweer en schiet iemand dood zonder erbij na te denken, het is gewoon een routineklus, een stukje algoritme, afgehandelde broncode. De amerikanen bewijzen zelf weer eens dat dit een grote nepmissie is, het gaat er alleen om om vrede in het land te krijgen omdat dat gunstig is voor hun eigen economie. En hoe kun je het ze verwijten? Iedereen koopt liever een nieuwe Tv dan dat geld over te maken naar azië ofzo, toch?

Toch vind ik het laf. Ze beginnen een oorlog, sturen er een stel counterstrike-verslaafden heen die vervolgens zwaar gedisillusioneerd erachter komen dat terroristen bestrijden wat anders is dan aiming en headshots. De m4 in je handen voelt een stuk zwaarder aan dan je hand op een toetsenbord, het bloed is een stuk echter. Kunnen ze het niet aan, dan worden ze vervangen door robots. Zielig... oneervol...

voor zover oorlog al eervol kon zijn.
Er bestaan geen feiten, alleen interpretaties

Offline Zachary

 • ***
 • 121
 • +10/-3
 • Gender: Male
 • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Re: Robots moeten Iraakse opstandelingen te lijf gaan
« Reply #2 on: August 23, 2005, 01:35:57 AM »
Ik ben geen voorstander van die oorlog, maar ook niet van Saddam. Maar ff bij topic blijven, met nog zo'n 700.000 soldaten daar moeten nu dan echt een robot gaan gebruiken? Volkomen onzin...maar ja die Amerikanen hebben wel meer van die rare ideen!

 :o
Enjoy life! Maybe you live once...so don't screw up!!!