Neoweb.nl

Wetenschappers ontwikkelen geavanceerde Game AI

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Wetenschappers ontwikkelen geavanceerde Game AI
« on: June 28, 2005, 06:04:19 PM »
Wetenschappers ontwikkelen nieuw computerspel

Bron: NER0 & Tweakers.net

De wetenschappers aan de universiteit van Texas hebben een strategiespel gemaakt waarvan de kunstmatige intelligentie van de eenheden zelf aangeleerd wordt. Het project dat in samenwerking met Digital Media Collaboratory tot stand is gekomen is erop gericht om te laten zien dat deze vorm van evolutie door 'trial and error' goed bruikbaar is binnen games. Deze vorm van A.I., Neuro-Evolution of Augmenting Topologies of NEAT genoemd, start met een simpel neuraal netwerk dat steeds complexer wordt naar mate het meer problemen weet op te lossen. Volgens de makers is dit het eerste spel dat van deze techniek gebruik maakt. Doorgaans worden de Non-Player Characters (NPC's) voorzien van een voorgeprogrammeerd script dat het van - vaak voorspelbaar - gedrag voorziet. Door gebruik te maken van NEAT kan een computerspel uitdagender en aantrekkelijker worden gemaakt, beweren de programmeurs.

Het doel van het spel is robotten te trainen in het omgaan met verschillende landschappen en vijandelijke eenheden. Dit wordt gedaan door het geven van beloningen of straffen voor respectievelijk gewenst of ongewenst gedrag. Eenheden die juiste handelingen uitvoeren worden aangemoedigd om dit nogmaals te doen, waarbij ze leren dat dit gedrag gewenst is. Daarbij worden de gegevens van de beste eenheden bij elkaar gegooid in de hoop betere resultaten te krijgen. Eenheden die fout gedrag uitvoeren krijgen deze kans niet en worden vervangen door betere exemplaren. Op deze manier wordt door survival of the fittest een team gemaakt dat goed in staat is vijanden op te zoeken en vernietigen. Het zou zelfs om kunnen gaan met vreemde omgevingen. Dit team kan later de strijd aangaan met teams die door andere spelers zijn opgeleid.

Offline Zachary

  • ***
  • 121
  • +10/-3
  • Gender: Male
  • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Re: Wetenschappers ontwikkelen geavanceerde Game AI
« Reply #1 on: August 21, 2005, 04:14:55 AM »
Hey das cool moesten ze eens bij Red Alert 2 eens erbij doen. Soms staan ze echt een beetje dom te staan...of een half uurtje op een muurtje schieten, terwijl omrijden makkelijker is!

 ???
Enjoy life! Maybe you live once...so don't screw up!!!