Neoweb.nl

China gaat voor eigen ruimtestation

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline laurens

  • **
  • 55
  • +3/-0
China gaat voor eigen ruimtestation
« on: March 04, 2010, 10:16:03 AM »
China gaat voor eigen ruimtestation

AMSTERDAM - China lanceert volgend jaar een onbemande experimentele module die het eerste component moet gaan vormen van een permanent Chinees ruimtestation.
Dat meldde persbureau Xinhua woensdag.
Voordat het ruimtestation wordt afgebouwd wordt de module, Tiangong 1 of 'Hemels Paleis' genaamd, gebruikt voor het oefenen van het aanmeren met de Chinese ruimtecapsule Shenzhou.
Een onbemande Shenzhou-missie moet ongeveer twee jaar na de lancering volgend jaar aanmeren, daarna volgen een bemande vlucht en nog eens tien vluchten.

Geheimzinnig
De banden tussen het Chinese ruimtevaartprogramma en het leger en de geheimzinnige, autoritaire aard van de communistische regering in Beijing maakt het onmogelijk dat samengewerkt kan worden met de Verenigde Staten en andere landen en dat het internationale ruimtestation ISS niet gebruikt kan worden.

Onbemand
Tegen het einde van 2012 wil China een onbemande missie naar de maan sturen. Een bemande maanmissie is ook al voorgesteld.
Die zou in 2017 moeten plaatsvinden, waarmee China het voortouw neemt in een Aziatische ruimterace waaraan ook India, Japan en Zuid-Korea deelnemen.
Bron: nu.nl & Novum