Neoweb.nl

stadiongras verbeteren (SGL-concept)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

  • *****
  • 408
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
stadiongras verbeteren (SGL-concept)
« on: November 10, 2005, 09:38:50 AM »
Stadion Grow Lightning
Een nieuwe innovatie op het gebied van sport is deze keer te vinden op het speelveld zelf. Waar kunstgras steeds beter wordt, kunnen clubs nu ook kiezen voor perfect natuurgras. De grasmat wordt grondig geanalyseerd en waar nodig opgepept met mineralen en licht uit hogedruk natriumlampen (normaal te vinden in de hi-tech tuinbouw sector)

SGL introduceert het SGL Concept voor de teelt van gras in donkere, winterse omstandigheden. Door de volledige controle over alle groeifactoren zoals licht, temperatuur, CO2, water, lucht en voeding is het mogelijk om onder vrijwel elke conditie het gras optimaal te laten groeien. Assimilatiebelichting levert een belangrijke bijdrage aan het succes.

Waarom het SGL Concept?
De stadions worden steeds grotere bouwwerken en krijgen steeds meer een multifunctioneel karakter. Doordat de constructies rondom het veld steeds hoger worden komt er minder licht binnen in het stadion. Aangezien licht een belangrijke groeifactor voor gras is, zal door het afnemende licht de groei van het gras afnemen. Dit terwijl het gras door het multifunctionele karakter van de moderne stadions, wel steeds zwaarder belast wordt. Zo ontstaat er dus een grasmat van een mindere kwaliteit die wel zwaarder belast wordt. Dit leidt in vele stadions tot grote problemen.

De oplossing voor deze problemen is het SGL Concept. Door de groeifactoren binnen het stadion te controleren creëert het SGL Concept de ideale omstandigheden voor grasgroei. De grasgroei wordt vervolgens door computergestuurde analyse nauwkeurig geanalyseerd, waardoor de ingrediënten ontstaan voor een grasmat die het gehele jaar door van zomerkwaliteit is.

Dankzij het SGL Concept ontstaat een grasmat die van hoogwaardige (zomer)kwaliteit is en zwaarder belast kan worden. Kortom, een grasmat die in een hedendaags stadion thuishoort!

De voordelen van het SGL Concept:

-Toename van de kwaliteit van het spel
-Jaarrond topkwaliteit (zomerkwaliteit), zelfs onder winterse omstandigheden
-Mogelijkheid tot inzaaien in winter
-Het veld kan vaker/langer bespeeld worden
-Het aantal andere evenementen dat georganiseerd kan worden is groter
-De hersteltijd van het veld wordt aanzienlijk verkleind
-Meer trainingsmogelijkheden in het stadion
-Verbetering van het imago van de facilliteit
-Meer kans op toewijzing van belangrijke wedstrijden/evenementen
-Alle voordelen van "traditioneel" natuurgras

Omdat het SGL Concept 100% natuurlijk gras betreft bevat het SGL Concept uiteraard alle bekende voordelen van natuurgas.

Toepassing

Het SGL Concept kan in verschillende vormen toegepast worden. De meest complete vorm is de SGL Vaste Constructie. Hierbij wordt het gehele veld behandeld door een in het stadion geïntegreerde vaste constructie.

De SGL Mobiele Constructie behandelt een gedeelte van het veld en kan indien gewenst eenvoudig over het gehele veld verplaatst worden.

De SGL Analyser is een geavanceerd computer analyse systeem dat op elk moment van de dag de groeicondities van het gras analyseert en rapporteert. De SGL Analyser maakt onderdeel uit van de SGL Vaste Constructie en de SGL Mobiele Constructie, maar kan ook los toegepast worden

link:

http://www.sglconcept.com