Neoweb.nl

Hoe nemen wij iets 4 dimensionaal waar ?

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nante Hermans

Hoe nemen wij iets 4 dimensionaal waar ?
« on: January 26, 2012, 05:54:56 PM »
Ik kwam vorige week in discussie met een vriend van me deze discusie was begonnen toen ik bij een kleine brainstorm op zoiets kwam als de rand van ons heelal is 4 dimensionaal daarmee dacht ik ook meteen de groeifunctie te kunnen verklaren . Ik stelde dit voor en kreeg een antwoord als dit : Dit is goed mogelijk maar hoe denk je de groeifunctie te bewijzen ? ik wist hierop te zeggen dat dit misschien de verschijningsvorm is van een 4 dimensionaal iets .
En hoe kan je over iets dergelijks zekerheid krijgen was dan de vraag stel je voor dat een vierkant in een blad woonde genaamd platland en hij kent alleen maar 2 dimensies links en rechts hoe kan hij te weten komen wat de 3de dimensie is ?  Verder in het boek is er een kubus die het vierkant meeneemt de moeilijkste vraag is dan wat neemt het vierkant waar kan het al de 3de dimensie waarnemen ? Geef hem nu een kast laten we ervan uitgaan dat het vierkant het vooraanzicht ziet als een rechthoek vanaf het moment dat hij zo een knappe rechthoek ziet wilt hij die kussen maar hij valt in de kast dan heeft het vierkant een derde dimensie gevoeld maar nog steeds niet waargenomen in dat geval moeten we ons afvragen hoe dat de rand van het heelal voelt laten we teruggaan naar het vierkant hoe neemt het iets driedimensionaal waar in zijn universum ? Stel je voor dat je een papier hebt waar je dingen kunt doorsteken stel je steekt je vinger erdoor en je krijgt op het blad een cirkeltje in de vorm van de omtrek van u vinger zo ziet dan een vinger eruit voor hen . hoe ziet nu een hypperbol eruit voor ons ? Wel laten we beginnen aan het begin : een punt heeft geen lengte en geen breedte oneindig veel punten vormen een lijn oké oneindig veel van deze lijnen vormen een vierkant oneindig veel vierkanten maken een kubus en oneindig veel kubussen vormen een hypperkubus . Maar stel dat we dit met bollen deden oneindig veel bollen vormen een hypperbol stel je oneindig veel bollen voor hoe dat deze gestapelt zijn in ondersteuning met mijn theorie over elkaar volgens anderen is dit niet zo .  Maar oneindig veel bollen over elkaar lijk dit voor ons geen groeifunctie ? Had ik daar mijn bewijz bewezen ? Neen want niemand weet wat de verschijningsvorm is en niemand kan zich voorstellen hoe dat oneindig veel bollen eruit zien of wel ? Kan iemand 4 dimensionaliteit bewijzen en kan dit dan de rand van ons universum zijn ?
Allemaal zeer interesant maar het mooie is dat wij even goed speelgoed zouden kunnen zijn van 4dimensionale wezns en alsof dat nog niet genoeg is .
En het opwindendste is misschien wel kunnen we ooit een 4dimensionaal iets vinden ! Maar daarvoor moet ik de verschijningsvorm weten naar mijn weten een groei functie een hypperkubus heeft ook een verschijningsvorm waarin je duidelijk beweging ziet sommige denken dat deze er zo uitziet :
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/8-cell-simple.gif
is dit geen mooi theorie ?
Wat denk jij over de verschijningsvorm van iets 4dimensionaal in een 3dimensionaal universum of geloof je helemaal niet in een 4de dimensie ?