Neoweb.nl

Alcohol maakt medemens aantrekkelijker

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.122
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Alcohol maakt medemens aantrekkelijker
« on: August 14, 2008, 02:15:05 PM »
Alcohol maakt medemens aantrekkelijker

Je vindt je medemens aantrekkelijker na een paar glazen alcohol. Veel mensen weten dit al uit de praktijk, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen.
 Dit stukje wetenschap wordt dagelijks in veel kroegen getest en soms zelfs uitgebuit. Maar de onderzoekers in Bristol vonden het nodig om dit grondig te onderzoeken. Hiervoor gaven ze een groep vrijwilligers cocktails. De helft van de groep kreeg echte cocktails en de andere helft kreeg alcoholvrije cocktails.

Een half uurtje na het borrelen, moesten de vrijwilligers de aantrekkelijkheid van 20 mannen- en 20 vrouwengezichten beoordelen. Dit deden zij door een cijfer te geven. Zoals verwacht, bleken de deelnemers die alcohol op hadden de gezichten ongeveer 10 procent hogere cijfers te geven. Dit effect was meetbaar na het equivalent van een liter bier en hield vervolgens 24 uur aan.

Dr. Marcus Munafo, een experimenteel psycholoog die het onderzoek leidde, trok ook een serieuze les uit de resultaten: "Deze conclusies zijn belangrijk vanwege de gevolgen van de rol die alcohol speelt, bijvoorbeeld bij het hebben van (on)veilige seks." 

bron: nu.nl & gezondheidsnet.nl