Neoweb.nl

Effecten CO2 op het klimaat

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Effecten CO2 op het klimaat
« on: August 21, 2008, 10:41:14 PM »
Wat een stommers, een volledig CO2-vrije verbranding helpt niets tegen de CO2 en de opwarming van de aarde.
Als het aard oppervlak te warm word gaat er gewoon vanzelf meer in de fik.
Tevens roep je orkanen op want de Aarde heeft zijn eigen doelgerichtheid, zonder beschermende atmosfeer wil ze niet.
Orkanen, alhoewel vernietigend en verstorend als zij boven land komen, zijn belangrijk voor het behoud van het leven op Aarde.(1) Volgens wetenschappers is aangetoond dat orkanen nodig zijn om de temperatuur op Aarde binnen de goede temperatuur bandbreedte te houden, nodig voor het leven. Zij zorgen ervoor dat de oceanen niet teveel kooldioxide opnemen uit de atmosfeer. Dit verlies aan CO2 uit de atmosfeer zou aanleiding kunnen zijn tot catastrofaal afkoelen van onze planeet. In de zomer van 1995 zorgden drie orkanen boven de Saragossa zee ervoor dat er meer kooldioxide uit de oceanen naar de atmosfeer ging zodat het gehalte met 50 % steeg.(2) Orkanen onttrekken dus kooldioxide aan de oceanen, en distribueren het in de atmosfeer ten gunste van de planeet. Orkanen hebben ook het effect op mensen, dat zij hun medemens helpen.

(1) Hugh Ross, The Creator and the Cosmos, 2nd ed., (Colorado Springs, CO: NavPress, 1995), p. 136.

(2) Nicholas R. Bates, Anthony H. Knap, and Anthony F. Michaels, Contribution of Hurricanes to Local and Global Estimates of Air-Sea Exchange of CO2, Nature, 395 (September 3, 1998), pp. 58-61.

Zie ook;
http://members.chello.nl/~a.hekstra2/Orkaan%20Isabel.htm

   Een Aarde zonder beschermende atmosfeer word te warm ! Een Aarde met een beschermende atmosfeer heeft een hoger gemiddelde maar lagere uitersten !
Wat zit de Aarde toch goed in elkaar, ze corrigeert haar eigen temperatuur ! Sorry zonder atmosfeer heersen uitersten, de uitersten van de dag en de nacht !  DE KLIMAAT MAFFIA IS VERLIEFD OP BOSBRANDEN EN DROOGTE  WAT EEN RARE ORGANISATIE DAT IPCC DIE DIT PREEKT : dat het CO2 het klimaat opwarmt .
Waarschijnlijk een vorm van zwakzinnigheid en kortzichtigheid en ook een onverantwoord optreden van het IPCC !

Offline Robert

  • *****
  • 3.150
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Effecten CO2 op het klimaat
« Reply #1 on: August 22, 2008, 08:56:23 AM »
Volgens de ene groep wetenschappers werkt CO2 (en methaan) als een broeikasgas en zou door toename van de CO2 de aarde kunnen opwarmen. Het CO2 houdt het zonlicht langer vast, waardoor de temperatuur stijgt. 

Volgens anderen zal meer CO2 leiden tot opwarming, maar wordt het systeem in balans gehouden door meer wolken die het zonlicht blokkeren, en stormen & orkanen die als een soort ventilator de warmte over de aarde herdistribueren en zorgen voor een stukje afkoeling. (global dimming)

En weer andere denken dat het helemaal niets uitmaakt.

Wat denkt u?

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re: Effecten CO2 op het klimaat
« Reply #2 on: August 22, 2008, 10:39:39 AM »
Ik denk dat we beter geen risico kunnen nemen.
Ik betaal liever 100 euro per jaar meer, met een 'schoon' geweten dat we deze planeet goed verzorgen, dan dat we als losgeslagen idioten alle olie er doorheen jagen.

En misschien is het CO2-reductie verhaal wel verzonnen om het werkelijke probleem te verdoezelen: het nijpende tekort aan olie.

Als men hoort dat er een tekort aan olie gaat ontstaan zal de motor van economie stagneren, of zelfs uitvallen.
Het vertrouwen in de mondiale economie is dan helemaal weg.

Door milieuvriendelijke en duurzame maatregelen kunnen we langer onze samenleving, die gebasseerd is op energie, in stand houden.